*

HannuHimanen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 29 min 33 s sitten

Suomi on hämmästyttävän hyvä lentopallossa

21.8.2017 23:32

Lentopallon EM-turnaus alkaa ensi torstaina Puolassa. Suomi on mukana EM-tasolla jo kuudetta kertaa peräkkäin.

Jalkapallolla on Suomessa yli 130 000 rekisteröityä pelaajaa, mutta lajin miesten arvoturnauksissa Suomi ei ole ollut mukana koskaan. Lentopallolla on Suomessa harrastajia vain noin 12 000, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomi on ollut EM-kisoissa joka kerta 12 parhaan joukossa ja EM-kisoissa 2014 peräti yhdeksäs. Suomi on mukana MM-kisoissa myös 2018.

Professorilta radikaali malli: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava keskuksiin

21.8.2017 20:00

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet tulisi sulkea erityisiin keskuksiin odottamaan maasta karkottamista, katsoo Tampereen yliopiston valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo. Hän sanoo Uudelle Suomelle, että näin voitaisiin pienentää Turun puukotusten kaltaisten tapahtumien riskiä.

Turun iskusta epäillään vuonna 2016 Suomeen saapunutta marokkolaista turvapaikanhakijaa. Keskusrikospoliisi on kertonut, että Turun puukottaja oli turvapaikkaprosessissa, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet, missä vaiheessa prosessi oli.

Turun 18-vuotias puukottaja oleskeli pitkään Saksassa hakematta turvapaikkaa

21.8.2017 19:57

Turun veitsi-iskusta kiinni otettu marokkolainen Abdurrahman Mechkah vietti ennen Suomeen tuloaan pitkän ajan Saksassa vuodenvaihteessa 2015–2016, saksalaiset lehdet kertoivat maanantaina iltapäivällä.

Muun muassa Die Welt ja Frankfurter Allgemeine kertoivat verkkosivuillaan Liittotasavallan sisäministeriön tiedottajaan viitaten, että 18-vuotias Mechkah ei ollut hakenut Saksasta turvapaikkaa, mutta Saksan viranomaiset olivat kirjanneet hänen henkilötietonsa.

Jokerit mielenkiintoisella ryhmällä KHL-kauteen, joukkueen pitäisi olla nyt parempi

21.8.2017 19:06

Jokerit aloittaa keskiviikkona neljännen kautensa jääkiekon KHL-liigassa. Päävalmentaja Jukka Jaloselle kausi Jokereissa on toinen.

Viime kaudella Jokerit jätti itsestään alavireisen kuvan. Runkosarjassa peli oli vuoristorataa ja pudotuspeleissä noutaja tuli ensimmäisellä kierroksella Moskovan TsSKA:n voitettua suoraan neljässä ottelussa.

Viime kauden jälkeen Jokereihin on tullut merkittäviä vahvistuksia. Paperilla joukkue näyttää viime kauden ryhmää paremmalta.

Touko Aalto vaatii poliisille lisää rahaa – viittaa supon Turku-vihjeeseen jolle ei ollut aikaa

21.8.2017 18:29

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaatii lisää resursseja poliisille. Suojelupoliisi (supo) kertoi tänään, että se oli saanut aiemmin vihjeen Turun puukottajaepäillyn radikalisoitumisesta.

Vihjeitä tulee kuitenkin niin paljon, että supo priorisoi konkreettiset uhat muita vihjeitä kiireellisemmiksi, eikä Turkuun liittyvä vihje ollut sellainen.

Migri: 32 marokkolaista sai turvapaikan

21.8.2017 17:50

Marokkolaiset hakevat Suomesta turvapaikkaa melko vähän, kertoo Maahanmuuttovirasto (Migri). Turun iskusta epäillään vuonna 2016 Suomeen saapunutta marokkolaista turvapaikanhakijaa.

Migrin mukaan vuodesta 2015 heinäkuun 2017 loppuun mennessä yhteensä 247 Marokon kansalaista on hakenut turvapaikkaa Suomesta, kun yhteensä noina vuosina turvapaikanhakijoita on saapunut Suomeen 42 232.

Metsästäjä ampui kaveriaan takapuoleen karhujahdissa – ”Tiedossa on, kenen luoti se oli”

21.8.2017 17:03

Pohjois-Karjalassa Valtimossa on sattunut metsästysonnettomuus, jonka johdosta metsästäjä on viety sairaalahoitoon.

Hätäkeskus sai tänä aamuna kello 9.25 ilmoituksen Verkkojoen alueella tapahtuneesta metsästysonnettomuudesta. Luvallisen karhunmetsästyksen yhteydessä metsästäjiin kuulunut mies oli saanut kiväärin luodista osuman takapuoleensa.

Rikoskomisario Kari Juntunen kertoo Uudelle Suomelle, että liikkeellä oli useamman hengen metsästysporukka ja poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta.

Petteri Orpo: ”Suomessa voi olla vain laillisesti – varmistamme, että tämä myös toteutuu”

21.8.2017 16:05

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) vaatii Turun tapahtumista rakentavaa keskustelua ja arviota jatkotoimista. Hänen mukaansa hallituksen on tehtävä tarkka analyysi tapahtumista ja puututtava määrätietoisesti korjattaviin asioihin.

Orpo puhui suurlähettiläspäivillä kotikaupunkinsa väkivaltaisista tapahtumista. Hän kiitti puheessaan poliisia ripeästä toiminnasta ja huomautti, että Suomessa osattiin pelätä terrori-iskun uhkaa. Hänen mukaansa nyt tarvitaan perusteellinen arvio siitä, millä toimilla vastaavan tapahtuminen jatkossa estetään.

Juha Sipilä: ”Hädänalaisia autetaan – muuten oltava nopeat keinot maasta poistamiseen”

21.8.2017 14:45

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toivoo tiedustelulainsäädäntöä voimaan mahdollisimman nopeasti. Hän sanoi lisäksi suurlähettiläskokouksessa, että Suomi ottaa jatkossakin vastaan turvapaikanhakijoita ja pakolaisia.

–Suomen on edelleen autettava hädänalaisessa tilanteessa olevia, sotien runtelemia ja vainottuja ihmisiä, perheitä. Vaikeasta omasta taloudellisesta tilanteestamme huolimatta panostamme jatkossakin niin ihmisten auttamiseen kriisipesäkkeissä, rauhanvälittämiseen kuin otamme vastaan turvapaikanhakijoita ja pakolaisia, Sipilä sanoi puheessaan suurlähettiläspäivillä.

Joensuun poliisioperaatio: Rekan alle ruhjoutunut puukkomies kuoli

21.8.2017 13:55

Joensuussa rekan tönäisemäksi joutunut puukkomies on kuollut vammoihinsa sairaalassa. Poliisi joutui aiemmin tänään käskyttämään ihmisiä takaisin koteihinsa, kun Äyräpäänkadulla ”heilui” mies puukon kanssa.

Läheisille on järjestetty kriisiapua.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen aamulla kello 8.17 yksityisasuntoon Äyräpäänkadulle. Ilmoituksen mukaan mies käyttäytyi sekavasti ja hänellä oli hallussaan puukko. Mies poistui teräaseen kanssa ulos yksityisasunnosta.

Turkulaisyritys pysäyttää työt protestina hallitukselle: ”Turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut”

21.8.2017 13:14

Turkulainen rakennusyrittäjä kertoo saaneensa yli sata yritystä tai yrittäjää mukaansa päivän mittaiseen työnseisaukseen, jonka hän järjestää reaktiona Turun puukotuksiin ja maan hallituksen politiikkaan.

Turun veitsi-isku: Poliisi vaatii kaikkien 5 pidätetyn vangitsemista

21.8.2017 12:07

Poliisi vaatii viittä miestä eli kaikkia pidätettyjä vangittavaksi Turun puukotuksiin liittyen, keskusrikospoliisi tiedottaa.

Marokkolaisen pääepäillyn lisäksi pidätettynä on neljä muuta Marokon kansalaista. Nelikkoa epäillään osallisuudesta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin ja murhan yrityksiin. Miehet kiistävät osallisuutensa tekoihin. Pääepäiltyä vaaditaan vangittavaksi kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Suojelupoliisi vahvistaa: Turun epäillystä vihjattiin etukäteen

21.8.2017 11:39

Viranomaiset saivat etukäteen yksittäisen vihjeen Turun epäillystä puukottajasta, vahvistaa Supo tiedotteessaan. Aiemmin vihjeestä kertoi Yle.

– Viranomaiset saivat alkuvuodesta vihjeen Turun puukotuksista epäillystä henkilöstä. Vihje tuli Lounais-Suomen poliisille, joka toimitti tiedon Suojelupoliisin käyttöön. Vihjeen mukaan Turun teosta epäilty vaikuttaa radikalisoituneelta ja on kiinnostunut ääriajattelusta, suojelupoliisi kertoo.

Yle: Poliisia varoitettiin etukäteen Turun puukottajasta

21.8.2017 11:23

Yleisradion tietojen mukaan Lounais-Suomen poliisille annettiin alkuvuodesta vihje Turun joukkopuukotusten pääepäillystä. Supo on hetkeä myöhemmin vahvistanut asian tiedotteessaan.

Ylen mukaan vihjeen antoi Turussa asuva ulkomaalainen henkilö, jonka mukaan mies vaikutti radikalisoituneelta ja kiinnostuneelta ääriajattelusta. Paikallispoliisi toimitti vihjeen suojelupoliisille.

Media: Turun pääepäillyn nimi julki – 18-vuotias marokkolainen

21.8.2017 11:11

Turun puukotusten pääepäillyn nimi on julkistettu mediassa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on maanantaina saanut vangitsemisvaatimuksen marokkolaisesta Abderrahman Mechkahista, kertovat muun muassa Iltalehti ja Yleisradio.

Vuonna 1998 syntynyt, 18-vuotias Mechkah tuli Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2016 ja hän on Ylen mukaan asunut Pansion vastaanottokeskuksessa.

Poliisioperaatio Joensuussa: Ihmiset käskytettiin koteihinsa – asunnosta poistunut puukkomies ruhjoutui rekan alle

21.8.2017 10:13

Joensuussa poliisi joutui maanantaina käskyttämään ihmisiä takaisin koteihinsa, kun Äyräpäänkadulla ”heilui” mies puukon kanssa.

Miehen oli nähty poistuvan yksityisasunnosta kadulle puukko kädessään. Paikalle hälytetyn poliisin toiminta näkyi paikalla, kun virkavalta etsi puukkomiestä ja käskytti ihmisiä sisälle asuntoihinsa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

– Mies löytyi läheiseltä Ilomantsintieltä. Hän oli joutunut rekan tönäisemäksi. Mies loukkaantui tilanteessa vakavasti ja on toimitettu sairaalaan, poliisi kertoo.

Elon Musk ja 115 asiantuntijaa varoittavat tappajaroboteista – ”Tätä Pandoran lipasta ei saa avata”

21.8.2017 09:42

Robotiikan asiantuntijat varoittavat jälleen autonomisista robottiaseista ja vaativat YK:ta kieltämään tekoälyä käyttävien aseiden kehittämisen, BBC kertoo.

Vetoomuksen 116 allekirjoittajan joukossa ovat muun muassa Teslan perustaja Elon Musk sekä Googlen ostaman tekoäly-yritys DeepMindin perustaja Mustafa Suleyman.

Kansanedustaja muuttaisi turvapaikkaprosessia – ”Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa”

21.8.2017 08:25

Poliisitaustainen kansanedustaja Tom Packalén (ps.) huomauttaa, että Turun tapahtumien kaltainen yksittäisen tekijän tai pienryhmän suorittama veitsi-isku on ollut odotettavissa Suomessakin jo pitkään.

Hän toteaa Suojelupoliisin viestittäneen kauan, että Suomi ei ole ensisijainen kohde terrori-iskulle.

FC Barcelona suri terrori-iskun uhreja, ottelusta tuli voitto

20.8.2017 23:45

Barcelonassa viime torstaina tapahtunut terrori-isku on järkyttänyt kaupunkia syvästi. Elämää on pyritty jatkamaan kaupungissa niin normaalisti, kuin vain on mahdollista.

Sunnuntaina FC Barcelona pelasi Camp Nou-stadionillaan Espanjan La Ligassa kauden avausottelunsa, jossa kohtasi sevillalaisen Real Betisin. Tunnelma oli luonnollisesti apea.

Barcelonan pelaajilla ei ollut nimiä selkämyksissä. Kaikkien pelipaidoissa luki Barcelona.

Mestaruus lienee selviö, muuten Veikkausliigassa on tiukkaa

20.8.2017 23:18

Veikkausliigan sarjakärki HJK pesi kasvojaan maanantain RoPS-tappion jälkeen voittamalla sunnuntaina Jyväskylässä JJK:n 4-0. Ottelussa näki selkeästi, millainen tasoero on sarjan parhaan ja sarjan heikoimman joukkueen välillä.

HJK johtaa sarjaa 11 pisteen turvin, kun pelaamatta on kymmenen kierrosta. Vaikka Mostagh Yaghoubin kausi onkin todennäköisesti ohi, ei HJK:n olettaisi kokevan niin pahaa romahdusta, että joukkue mestaruuden kalkkiviivoilla häviäisi.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat